Ryhdin leirillä teemoina tempaus ja liikkuvuus

Ryhti leireili Talvisillassa lauantaina kolmentoista kuulailijan voimin. Päivä aloitettiin Pekka Taipaleen vetämällä koko kehon mobilisoinnilla, jossa kehon kaikki nivelet pyöriteltiin läpi. Lämmittelyn jälkeen keskityttiin Pekan johdolla tempaustekniikan saloihin ja aiheesta saatiinkin kattava paketti, josta kaikille riittää pureskeltavaa pitkäksi aikaa.

Tempaustreenien jälkeen Sami Majaranta veti puolen tunnin monipuolisen kahvakuulaharjoituksen. Pyramidisarjoina yhdestä neljään minuuttia liikkeitä vaihdellen suoritettu jumppa oli takuuvarma hien kirvoittaja.

Viimeisenä harjoituksena Anu Kosonen jakoi CrossFit-henkisiä juttuja liikkuvuuden osalta. Mukana oli uusia venytysliikkeitä ja lisäksi opeteltiin pallon (sähly-, tennis-, kaukalopallon) käyttämistä apuvälineenä lihaskalvojen avaamisessa ja sitä kautta liikkuvuuden lisäämisessä. Lisää samantyyppisiä liikkuvuusharjoitteita löytyy osoitteesta: http://mobilitywod.blogspot.com/.

Päivä päätettiin saunaan ja pieneen keskusteluun menneestä toimintavuodesta. Ensi vuoden toimintasuunnitelmasta oltiin varsin yksimielisiä. Pyritään säilyttämään ja vakiinnuttamaan perustoiminta ja lisäksi järjestämään vielä uusia tapahtumia.

Alla Pekka Taipaleen “aamujumppa” video. Nämä liikkeet soveltuvat aamuherätyksen lisäksi myös tehtäviksi ennen ja/tai jälkeen harjoituksen.

(Päivitys: Poistin YouTube linkit, koska siellä kuvasuhde oli väärä ja osa kuvasta leikkautui pois. Laitoin mobbausvideon yhdessä osassa Vimeoon. -Kalle)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close