Ryhti voitokkaana Uddevallan kisoissa

Hakalanmäen Ryhdin kahvakuulailijoiden kisakausi jatkui Ruotsissa Uddevallan avoimissa kahvakuulakilpailuissa. Lajina oli tällä kertaa long cycle, eli rinnalleveto-työntö. Viisihenkisen joukkueen jokainen kisaaja teki oman ennätyksensä ja päihitti omassa sarjassaan ruotsalaiset kilpakumppaninsa.

Ensimmäistä kertaa 16kg kuulalla kilpaillut Sonja Pyykkönen teki kovan taistelun jälkeen tuloksen 93. Minna Majaranta nosti 12kg kuulalla ja tulos oli myös erittäin lupaava 123, mikä tarkoittaa, että siirtyminen 16kg sarjaan on viimeistään nyt ajankohtainen. Minnan tulos oli myös 12kg kuulan epävirallinen suomenennätys.

Miesten 2x16kg kuulilla Markus Pulkkinen teki tuloksen 66, sarjan parhaan ruotsalaisen Markus Hillemalmin jäädessä tulokseen 63. Miesten 2x24kg kuulilla Marko Suomi kävi jälleen kerran tiukkaa kamppailua Kalle Pyykkösen kanssa. Markon tulos 70, Kallen hiipuessa lopussa tulokseen 66. Lajin Suomen ennätys on 72 ja Marko löytyy nyt tilastoista jaetulta kakkossijalta. Göteborgin aina tyylikäs Markel Thylefors teki 2x24kg kuulilla uuden Ruotsin ennätyksen 50, muiden ruotsalaisten tulosten jäädessä vielä reiluun neljäänkymmeneen.

Ruotsissa kahvakuulaurheilu ottaa vasta ensiaskeliaan. Muutamia kisaajia, kuten Markel Thylefors on kiertänyt kansainvälisiä kisoja jo muutaman vuoden ajan. Kilpailujen järjestäminen maassa on kuitenkin vasta nyt pikkuhiljaa alkamassa, Uddevallan kahvakuulaseuran toimiessa tienavaajana. Seuran vetäjät Thomas Johansson ja Niclas Gonzales kertoivat, että kahvakuulaharrastajia löytyy Ruotsista paljon, mutta kilpailijoita on vielä toistaiseksi vähän. Yleisön joukossa olikin paljon kahvakuulaharrastajia, jotka eivät vielä tällä kertaa itse uskaltautuneet kisalavalle.

Ryhdin joukkue sai järjestäjiltä runsaasti kiitosta urheiluhengestä ja erityisesti tavasta kannustaa tasapuolisesti kaikkia, myös kilpakumppaneita. Samalla sovittiin seurojen välisen yhteistyön jatkamisesta ja ehkä jo loppuvuodesta Hyvinkäällä nähdään ruotsalaisia vieraita Ryhdin kisoissa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close