Ryhdin Sonja Pyykkönen voittoon Irlannissa

Hakalanmäen Ryhdin Sonja Pyykkönen nosti uudet epäviralliset SE-lukemat 160 12kg long cyclessa, eli rinnalleveto-työnnössä Irlannin Kilkennyssa järjestetyissä Euroopan kahvakuulaurheiluliiton EGSA:n kahvakuulakilpailuissa. Tulos riitti kahdentoista nostajan joukosta voittoon sekä absoluuttisen tuloksen että nostajan painoon suhteutetun tuloksen -sarjoissa. Sonja oli sarjassaan ylivoimainen. Absoluuttisissa tuloksissa toisen sijan jakoivat Irlannin Aishling Nic an Tuile ja Christina Hayes tuloksella 141. Nostajan painoon suhteutetussa sarjassa toiseksi sijoittui Englannin Silvia Elia (126) ja kolmanneksi Portugalin Doroteia Gomes (113).

Kyseinen suomenennätys parani nyt jo kolmannen kerran kuluvan maaliskuun aikana. Ensin Ryhdin Minna Majaranta nosti Uddevallassa Ruotsissa 123. Sen jälkeen ennätystä ehtivät jo parantamaan Turun voimanaiset Niina Salonen 135 ja Terhi Vierelä 149 Liedon kansallisissa kisoissa.

Kilkennyssa Sonjan suoritus onnistui liki täydellisesti. Uusi pienempään allemenoon perustuva nostotekniikka mahdollisti aiempaa huomattavasti nopeamman nostotahdin. Pysäytysten suhteen liikuttiin toki koko ajan riskirajoilla, mutta suoritukseen ei silti tuomittu yhtään hylättyä toistoa!

Kisoissa oli mukana yhteensä 70 nostajaa kymmenestä maasta. Naisten puolella käytössä olivat kuulakoot 8-24kg ja miesten sarjoissa 12-28kg neljän kilon välein. Kovimmista tuloksista naisten sarjoissa vastasivat 24kg kuulalla nostaneet Slovenian Katerina Helcmanovska 121 ja Kroatian Ivana Goricki 108, molemmat tuloksia, mihin miehilläkin on jo tekemistä. Molempien tulokset oikeuttivat myös EGSA-liiton tavoiteltuun Master of Sport -titteliin.

Miehissä 2x28kg kuulilla kisanneet Irlannin Eddie Sheehan ja Mark Stapleton tekivät erittäin hyvät tulokset 76 ja 56. Varsinkin Stapletonin tulos on huima, kun otetaan nostajan oma paino (69kg) huomioon. Molemmat tulokset ovat sitä luokkaa, että niihin ei tällä hetkellä kukaan suomalainen nostaja kykene. Muuten irlantilaisten nostajien taso oli varsin kirjava. Laji on maassa kuitenkin kovassa myötätuulessa ja harrastajia on jo nyt selvästi enemmän kuin Suomessa.

Ryhdin nostajien ohjelmassa painopiste vaihtuu seuraavaksi long cyclesta biathloniin. Biathlonin suomenmestaruuksista mitellään Kuusamossa 14.5. ja 21.5. on ohjelmassa kansalliset kisat Haapajärvellä.

1 thought on “Ryhdin Sonja Pyykkönen voittoon Irlannissa

  1. Mahtavaa! Upeeta!
    PS. Enempi musta näyttää naapurin pysäytykset kyseenalaisilta…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close