Ryhdin leirillä hikoiltiin helteessä

Sää suosi sunnuntaina kahtakymmentäviittä Hakalanmäen Ryhdin leiripäivään osallistunutta kahvakuulaharrastajaa. Aurinko paistoi, mittari näytti hellelukemia ja pahimmat ukkoset ja rajut sadekuurotkin väistivät vielä niukasti Hyvinkään. Mukaan oli tällä kertaa saatu kolme vierailevaa ohjaajaa.

Leiri alkoi kahden tunnin mittaisella luonnollisen liikkumisen perusteet -osiolla, jonka ohjasi Jaakko Savolahti Helsinki Paleosta. Osiossa opeteltiin ensin oikeaa paljain jaloin liikkumiseen sopivaa kävely- ja juoksutekniikkaa. Sen jälkeen liikuttiin ylös-alas Sonninmäen kallioita ja mäkiä, kahdella ja neljällä raajalla, etu- ja takaperin. Lisäksi opeteltiin oikeaoppista pudottautumista ja alastulotekniikkaa sekä esteiden yli kiipeämistä. Osio oli useimmille uutta asiaa ja herätti runsaasti mielenkiintoa.

Leirin kahvakuulaosuuden veti Lahden Gentain Mauri Lehtiniemi. Yhteensä puolitoista tuntia kestäneet harjoitukset olivat takuuvarmoja hienirroittajia. Harjoitukset perustuivat liikeyhdistelmiin, joten myös aivot saivat kuormitusta. Kokeneemmatkin treenaajat pääsivät kokeilemaan uusia liikkeitä, esimerkkeinä omeletti ja luistelukyykky. Lehtiniemi kertoi, että Lahden Gentai -seurassa on yhteensä kaksitoista vetäjää ja kävijöitä kahvakuulaharjoituksissa on melkein enemmän kuin voidaan ottaa sisään. Kahvakuulan lisäksi seurassa on lajeina karate, brasilialainen jujutsu ja crossfit.

Hikinen iltapäivä päätettiin Tomi Silvennoisen asiantuntevasti vetämään loppuosuuteen. Erilaiset verryttelyt ja ravistelut rentouttivat, poistivat happoja lihaksista ja saattoivat palautumisen alkuun rankan päivän päätteeksi.

Ryhdin jäsenmäärä on kaksinkertaistunut alkuvuoden aikana. Jäseniä on nyt 75, eikä kahvakuulabuumi osoita hidastumisen merkkejä. Ilmaiset kaikille avoimet kahvakuulaharjoitukset pyörivät Sonninmäen puistossa keskiviikkoisin klo 18 ympäri vuoden nyt jo kolmatta vuotta putkeen. Harjoituksiin tarvitaan oma kuula. Mukaan kaivattaisiin enemmän myös nuoria harrastajia.

Kahvakuulia voi hankkia nykyään edullisesti kaikista urheiluliikkeistä ja tavarataloista. Sopiva aloituspaino on jotain kuntoliikuntaa harrastaneelle naiselle yleensä noin 8kg ja miehelle 12-16kg. Ensimmäiseksi kuulaksi käy melkein mikä malli vain, tosin Ryhti suosittelee metallista kuulaa. Monet harrastajat päätyvät myöhemmin hankkimaan ns. kisamallin kuulan, joka on hieman hintavampi, mutta asettuu yleensä paremmin käteen.

1 thought on “Ryhdin leirillä hikoiltiin helteessä

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close