Ryhdin kahvakuulailijat mitaleilla Virossa

Hakalanmäen Ryhdin nostajia osallistui Viron Rakveressa käytyyn XIII Eestimaa Suvemängud -kahvakuulakilpailuun. Kisoissa oli Suomesta mukana neljä nostajaa, joista kolme Ryhdistä. Suvemändud on joka neljäs vuosi järjestettävä Viron maakuntien välinen pistekilpailu. Tänä vuonna mukana oli kolmetoista lajia ja peräti neljätuhatta urheilijaa.

Kisat saivat heti aluksi ikävän käänteen kun vanha Ryhdin ystävä Eduard Virkus suljettiin kilpailusta. Syyt olivat poliittiset. Virkus oli ilmeisesti kilpaillut aiemmin kesällä “väärän” liiton kisoissa.

Itä-Euroopassa naiset tekevät kisoissa perinteisesti ainoastaan tempauksen. Nyt suomalaisilla oli etukäteen saatu tieto Viron urheiluliitosta, että naisilla on ohjelmassa kaksiottelu. Paikanpäällä tieto kumottiin ja nostajille kerrottin, että naiset voivat osallistua vain tempaukseen. Onneksi tiukkojen neuvotteluiden jälkeen naiset pääsivät myös työntämään, tosin työntö tehtiin naisille poikkeuksellisesti kahdella kuulalla.

Kisat käytiin ulkoilmassa paahtavassa helteessä. Ennen kisaa ukkoskuurot kastelivat nostolavat. Alun erikoiset käänteet ja poikkeavat olosuhteet eivät kuitenkaan vaikuttaneet tuloksiin, vaan suomalaismenestys kisoissa oli erinomaista.

Naisten alle 68 kg -sarjassa Ryhdin Eveliina Koivula nosti hopealle. Työnnössä 2x12kg kuulilla tulos oli 39 ja tempauksessa peräti 167. Sarjan voiton vei isäntämaan Koidu Killing kovalla tuloksella 70/226. Samassa sarjassa Ryhdin Minna Majaranta työnsi hienosti 55 ja tempaisi ennätyksensä 117 jääden kuitenkin tällä kertaa niukasti neljänneksi.

Minna Majaranta työnsi tuloksen 55

Naisten yli 68 kg -sarjan voiton vei ylivoimaisesti Girevoy Sport Lietoa edustava Niina Salonen mainioilla tuloksilla 80/200. Sarjan toinen oli Malle Tiko, joka työnsi ainoastaan 30, mutta tempaisi komeasti 208.

Miesten yli 95 kg -sarjassa Kalle Pyykkönen epäonnistui 2x24kg työnnössä jääden tulokseen 62. Tempauksessa Pyykkönen kuitenkin petrasi ennätystään peräti 26 toistolla tulokseen 130. Yhteistuloksissa tulos riitti hopeamitaliin. Sarjan voiton vei isäntien raamikas, 135-kiloinen Aare Kabel tuloksella 60/160.

Kisojen kovimmasta tuloksesta vastasi miesten alle 85 kg -sarjan Kuldar Kark, joka työnsi 114 ja tempaisi peräti 223 toistoa. Tulosten kovuudesta kertovat vastaavat SE-tulokset: 103 ja 164.

Kärjen osalta kisat olivat kovatasoiset. Osallistujia kisoissa oli neljäkymmentäyhdeksän, joista osa oli varsin kokemattomia kahvakuulailijoita, jotka oli lähetetty ainoastaan keräämään ilmaisia pisteitä maakunnalleen osallistumalla.

Seuraavaksi Ryhdin kisaajilla on ohjelmassa long cyclen, eli rinnalleveto-työnnön SM-kisat elokuun lopussa Liedossa. Samassa lajissa kilpaillaan myös 5. marraskuuta Ryhdin isännöimissä kisoissa Hyvinkäällä.

1 thought on “Ryhdin kahvakuulailijat mitaleilla Virossa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close