Ryhti Long Cycle -kahvakuulakisat Hyvinkäällä lauantaina

Hakalanmäen Ryhti järjestää kahvakuulakisat lauantaina 5. marraskuuta Hyvinkäällä. Kisat Tapainlinnan koululla (Torikatu 30) alkavat kello 14. Kilpalajina on long cycle, eli rinnalleveto-työntö. Mukaan on ilmoittautunut yli viisikymmentä nostajaa.

Palkintoja jaetaan neljässä sarjassa. Miehillä sarjoina on 2x20kg ja 2x28kg. Naisten puolella kilpaillaan 2x12kg ja 1x24kg -sarjoissa.

Naisten kahden kuulan nostot ovat harvinaista herkkua. Aiemmin 2x12kg-sarjasta löytyy ainoastaan kaksi tilastomerkintää, molemmat vuodelta 2009. Näistä Terhi Vierelän suomenennätystulos on 103. Sarjaan on ilmoittautunut mm. kuluvan vuoden kaksinkertainen 20kg-sarjan SM-hopeamitalisti Johanna Iisalo, 12kg Suomen mestari Eveliina Koivula ja Riihimäen 16kg SM-kolmonen Minna Majaranta.

Yhden käden long cyclesta 24kg kuulalla ei Suomesta löydy aiempaa tilastotulosta. Hyvinkäälle “murkulaa” saapuu kesyttämään Konneveden voimanainen Mari Kuukkanen, tuore SM-kisojen 20kg-sarjan nelonen.

Miehissä eniten osallistujia on kerännyt 2x20kg sarja. Mukana on lähes koko SM-kisojen 16kg sarjan parhaimmisto, Suomen mestari Vesa Virtasen johdolla. Sami Majaranta (SM 2), Harri Lehtola (SM 3) ja Tomi Silvennoinen (SM 4) lähtevät ennakkoon haastamaan Virtasta. Harjoituksissa lupaavia otteita esittänyt Ryhdin Teemu Tamminen tekee sarjassa kisadebyyttinsa. Yhteensä sarjassa on mukana kaksitoista nostajaa. SE-tulos 103 on Ryhdin Marko Suomen nimissä ja tehty vuonna 2009.

Odotettu miesten 28kg sarja on kärsinyt poisjäänneistä. Mukana on kuitenkin kaksi miesten long cyclen ehdotonta kärkinimeä Suomessa. Tuore 24kg Suomen mestari ja SE-mies Karjaan Marko Pääkkönen haastaa 32kg Suomen mestarin ja SE-miehen, oululaisen Ville Oikarisen. Ennakkosuosikeille kapuloita rattaisiin on laittamassa uusi nimi Mikko Salonen Tampereelta.

Päivän päätteeksi nähdään jotain Suomessa uutta ja ennennäkemätöntä. Lietolainen voimamieskilpailija Tatu Karhu tekee oman suorituksensa peräti 2x40kg painoilla!

Kilpailijoista noin puolet osallistuvat em. palkintosarjoihin. Kilpailut aloitetaan muilla sarjoilla kello 14 alkaen. Kokonaisuudessaan tapahtuma kestää klo 17.30 saakka.

Kilpailussa käytettävät kuulat toimittaa Spartan Gear. Paikan päällä on myynnissä Spartanin kahvakuulia 20% alennuksella normaalihinnasta. Kisapaikalla voi ostaa myös kahvia, pientä syötävää ja virvokkeita.

Tapahtumaan on yleisölle vapaa pääsy. Tervetuloa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close