Kevään 2013 harjoitukset

Kevään ensimmäiset keskiviikkotreenit 2.1.2013 Sonninmäessä. Vetäjänä Kalle. Nyt on hyvä tilaisuus alkaa lunastamaan uudenvuoden lupauksia. Jatkossakin ulkotreenit joka keskiviikko. Vetäjiä on kuusi ja he vuorottelevat vetovastuussa. Oma kuula mukaan.

Sisätreenit viikonloppuisin la ja su aamuina 9:30 – 11:00 Urakantalolla (Kauppalankatu 18) la 5.1. alkaen. Kevään aikana on pari viikonloppua, jolloin sali on kiinni. Tarkista poikkeusaikataulut treenikalenterista.

Sisäharjoitusten runko:

  • lämmittely: pallopeli tai parikamppailut, liikkuvuus- ja kehonhallintaharjoitteita
  • kuulaosuus: tekniikkaa, yleensä kaksi pitempää sarjaa (lauantaisin työntö ja/tai lc, sunnuntaisin tempaus)
  • voimaosuus: raskaampia liikkeitä kuulilla tai kehonpainolla
  • kuntopiiri: kuula ja kehonpainoliikkeitä sekä muita apuvälineitä, kuten hyppynaru, kuminauhat, kuntopallo…
  • loppuverryttely: venyttelyjä, pyörittelyjä ja ravistelua

Tammikuun ajan lauantain treenin kuulaosuudessa on ohjelmassa lyhyempi työntösarja, jonka jälkeen tehdään ns. musta lc: kahden kuulan nostajille 6 min. sarja niin, että 2 min. kahdella väliheilurilla, 2 min. yhdellä väliheilurilla ja 2 min. tavallista long cyclea. Yhden kuulan nostajat tekevät vastaavan 8 min. sarjan, 1 min. pätkissä, neljäntenä liikkeenä pelkkä työntö. Useampi kädenvaihto on mahdollista, jos harjoitus tuntuu aluksi liian raskaalta.

Sunnuntain kuulaosuudessa tehdään tempausta yksi keskipitkä sarja, jonka perään pitempi sarja tempausta erikoistekniikoilla päivän teeman mukaan.

Ensimmäisenä viikonloppuna la ja su 5.-6.1. tehdään kuulaosuuden jälkeen lihaskunto- ja liikkuvuustestit. Toistetaan testit myöhemmin keväällä, niin nähdään miten kehitystä on tapahtunut. Ottakaa mukaan sisäpelikengät tai lenkkarit. Kaikkia testejä ei välttämättä ole hyvä tehdä nostokengillä tai avojaloin.

Tervetuloa mukaan kokeilemaan. Seuran jäsenyys ei ole pakollinen. Toivomme kuitenkin, että jos päätät alkaa käymään treeneissä säännöllisesti, liityt seuramme jäseneksi.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close