Rachinskiy ja Zhernakov mukana Ryhdin Long Cycle -kisoissa.

Tapainlinnan koululla Hyvinkäällä la 28.9. järjestettäviin kahvakuulaurheilun long cyclen SM-kisoihin on tulossa nimekkäitä kilpailijoita Venäjältä. Arsenij Zhernakov ja Sergey Rachinskiy ovat kahvakuulaurheilun legendoja.

Zhernakov nosti vuonna 2003, 32 kg kuulilla, sarjan -65 kg ME-tuloksen 68 toistoa. Long cyclen maailmanmestaruuden Zhernakov voitti vuosina 2002-2005. Sen jälkeen hän on kilpaillut harvakseltaan ja keskittynyt valmentamiseen.

Rachinskiy voitti long cyclen maailmanmestaruuden omassa sarjassaan  vuosina 1998, 2000, 2002 ja 2003 ja biathlonin maailmanmestaruuden vuonna 2001. Viime vuosina hän on keskittynyt maratonsuorituksiin ja hän on tehnyt mm. Guinnessin ennätysten kirjaan hyväksytyt ennätykset jalkakyykyssä 100 kg painolla 212 toistoa ja 80 kg painolla 520 toistoa tunnissa.

Zhernakov ja Rachinskiy ovat saavuttaneet Venäjän urheilun korkeimman arvonimen, HMS – Honored Master of Sport. Kyseinen titteli on myönnetty  ainoastaan kolmelletoista kahvakuulaurheilijalle. Vanhat mestarit saapuvat katsastamaan Suomen kahvakuulaurheilun tason ja nostavat samalla amatöörisarjassa, 24 kg kuulilla.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close