Ryhti leireili Berliinissä

Viime viikonloppuna Ryhdin 12 hengen ryhmä leireili Berliinissä. Leirillä valmentajina toimivat saksalaiset Karsten Bollert ja André Chahor yhdessä Ryhdin Kalle Pyykkösen kanssa. Treenit pidettiin upealla Crossfit Aorta -salilla.

Salin kuulat olivat Wolverson-merkkisiä. Malli on sama kuin arvokisoissa nähdyissä venäläisissä Titan-kuulissa.
Salin kuulat olivat Wolverson-merkkisiä. Malli on sama kuin arvokisoissa nähdyissä venäläisissä Titan-kuulissa.

Lauantaipäivä aloitettiin treenaamalla oman porukan kesken. Harjoituksen pääpaino oli tekniikassa: työnnössä kuulien lähettäminen räkistä, yläasento ja alas lasku sekä tempauksessa käden syöttäminen, yläasento ja alas lasku. Harjoituksen lopuksi tehtiin liikkuvuusharjoitteita.

Työnnön yläasennon hienosäätöä.
Työnnön yläasennon hienosäätöä.

Muiden ryhtiläisten lähtiessä lounastauolle, Kalle jäi pitämään saksalaisille kolmen tunnin mittaista tempausklinikkaa. Osallistujat olivat etupäässä Crossfit-valmentajia ja -harrastajia, mutta mukana oli myös pari kahvakuulaurheilijaa.

Tempausklinikan osallistujat yhteiskuvassa.
Tempausklinikan osallistujat yhteiskuvassa.

Lauantain päätteeksi treenattiin vielä raskaampi yli 2 h long cycle -sessio Karsten Bollertin johdolla. Harjoituksissa käytiin läpi Karstenin valmentajan Igor Morozovin metodeja. Tutuksi tulivat mm. “hidas” ja “nopea” lc, erilaiset räkki- ja yläpidot, työntöpomput sekä rinnallevedot väliheilurilla.

Karsten Bollertin vetämissä lc-harjoituksissa treenattiin mm. työntöpomppuja.

Sunnuntaina treenattiin 2,5 h sessio yhdessä saksalaisen kanssa. Alkuun André Chahor veti perusteellisen lämmittelyn. Harjoituksen pääaiheena oli työnnön tekniikka, jonka läpikäymisen jälkeen kisattiin epävirallinen Saksa vs. Suomi maaottelu työntöviestinä. Saksa vei viestin tällä kertaa niukasti ennen Suomen naisten I-joukkuetta. Mainittakoon kuitenkin, että Suomen naiset nostivat viestissä samanpainoisilla kuulilla kuin Saksan miehet. 😉

Sunnuntain yhteistreenien iloinen joukko.
Sunnuntain yhteistreenien iloinen joukko.

Työnnön jälkeen kerrattiin vielä tempauksen tekniikkaa ja tehtiin yksi 8 min. väliheilurisetti. Tempauksen jälkeen oli ohjelmassa 20 min. kuntopiiri, jossa päästiin maistamaan Crossfit-henkisiä liikkeitä. Harjoituksen päätti 30 min. venyttely Andrén vetämänä.

Sunnuntai-iltapäivä ja maanantaipäivä oli varattu Berliinin nähtävyyksiin tutustumiseen. Kohteiksi kelpasivat mm. museot, muistomerkit, tornit ja muutkin nähtävyydet. Osa ehti shoppailemaankin.

Berliini on myös ruokamatkailijan keidas. Saksalaisen ruuan lisäksi syömään ehdittiin mm. kreikkalaisessa, etiopialaisesse ja kroatialaisessa ravintolassa.
Berliini on myös ruokamatkailijan keidas. Ravintoloiden hintataso on noin puolet Suomen hintatasosta. Saksalaisen ruuan (kuvassa) lisäksi syömään ehdittiin ruokailemaan mm. kreikkalaisessa, etiopialaisessa ja kroatialaisessa ravintolassa.

Osallistujat olivat tyytyväisiä leirin antiin ja ensi vuodelle suunnitellaankin jo uutta leiriä. Kohteita on jo alustavasti mietitty, eli pysykäähän kuulolla.

Ryhti haluaa vielä lopuksi kiittää Berlin Kettlebearsia ja Crossfit Aortaa leirin mahdollistamisesta!

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close