Minna ja Teija EM-kisoissa Bulgariassa

Kahvakuulaurheilun EM-mitaleista mitellään Bulgarian Varnassa 10.-15. heinäkuuta. Kisoissa Suomen joukkueessa nähdään myös Hyvinkääläistä kahvakuulaseuraa Ryhtiä edustavat Minna Silvennoinen (-58 kg) ja Teija Rantanen (-63 kg). Molempien nostomuotona on tempaus 24 kg kuulalla, eli naisten ns. mestaruussarja.
Minna
Minna Silvennoinen
Minna Silvennoinen voitti viime vuonna Hampurissa tempauksessa amatöörisarjan MM-hopeaa. Teija Rantaselle arvokisamatka on uran ensimmäinen. Naisten ylemmissä painoluokissa Suomea edustavat Lift me up -seuran Kristiina Laine -68 kg ja Kirsi Suomela +68 kg.
Molemmilla Ryhdin nostajilla ensisijaisena tavoitteena on oman sarjansa SE-tuloksen parantaminen. Etukäteiskaavailuissa ennätystuloksetkaan eivät riitä aivan kärkipään sijoituksiin, ainakin jos tuloksia verrataan viime vuoden MM-kisojen tuloksiin. Osallistujakaarti ei kuitenkaan EM-kisoissa ole aivan MM-kisojen veroinen, joten jälleen kerran on syytä käydä kisat ensin ja jakaa sijoitukset vasta sitten.
Teija
Teija Rantanen
Ryhtiläisten sarjoissa suosikit tulevat vähemmän yllättäen Venäjältä. Teija Rantasen kanssa samassa sarjassa nostaa kisojen valovoimaisin naistähti Ksenia Dedyukhina. Silvennoisen sarjan ennakkosuosikki on melkein yhtä kova Olga Yaremenko. Myös sarjojen muut kilpakumppanit tulevat idän suunnasta, Latviasta, Virosta, Ukrainasta ja Puolasta. Naisten sarjoissa suomalaiset ovat kisojen ainoat pohjoismaalaiset.
Yhteensä Suomea kisoissa edustaa kaksikymmentä nostajaa. Suurin osa joukkueesta kilpailee vielä ainakin toistaiseksi amatööri- tai veteraanisarjoissa. Mestaruussarjoissa kilpailee neljän em. naisen lisäksi vain kolme miestä: Ville Oikarinen, Marko Pääkkönen ja Kari Äijälä.
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close