Terveisiä SPNL:n kevätkokouksesta

Terveisiä Suomen Painonnostoliiton kevätkokouksesta, joka pidettiin lauantaina 21.4 Helsingissä. Ryhdistä mukana olivat Mari Murto ja Teija Rantanen. Kahvakuulaseuroista olivat edustajat myös Lahden Gentaista ja Liftareista. Uutena puheenjohtajana osallistuin keskusteluun ja esitin aikalailla kysymyksiä taloudesta,toiminnasta ja yhteistyöstä.

Kevätkokouksessa esiteltiin liiton toimintakertomus ja tilinpäätös, jotka hyväksyttiin. Talousasioista esiteltäessä, avasin keskustelua myös kahvakuulaurheilun saamasta liiton tuesta, joka on nyt pitkään pysynyt 10 000 euron vuosittaisessa avustussummassa. Siitä summasta iso osa menee maajoukkuetoimintaan, mikä on ymmärrettävää. Kehittämiseen, koulutukseen ja lajin markkinointiin ei rahaa liikene. Toiminnan rahoittaminen ja kehittäminen  lepää vahvasti nyt seurojen ja aktiivien harteilla ja raha on kaikilla tiukassa.

 

Ennen kevätkokousta Antti Seppälä esitteli seurakyselyn tuloksia. Tuloksista keskusteltiin ja pohdittiin seuratoiminnan kehittämistä tulevaisuudessa. Painonnosto on saanut lisää kilpailevia urheilijoita ja harrastajia. Erityisen ilahduttavaa oli, että nuoria ja naisia on saatu lajin pariin. Voimailu on nyt suosittua. Kahvakuulan osalta harrastajamäärän kehitys on mennyt toiseen suuntaan. Kahvakuulaurheilun suosio on hiipunut ja sen me huomaamme myös Ryhdin toiminnassa. Muutama vuosi sitten kahvakuula oli uusi ja kiinnostava urheilumuoto. Nyt ovat uudet harrastuslajit kasvattaneet suosiotaan. Ryhtiläisinä toimme esiin yhtenä lehittämiskeinona yhteistyön kasvattamiseen painonnostoseurojen kanssa. Yhteisleirit, jossa myös kahvakuula olisi mukana, voisi olla askel tiiviimpään yhteistyöhön ja kehitysaskel lajille ja urheilijoille.

 

Oli miellyttävää, että saimme Ryhtiläisinä äänemme kuuluviin ja meitä kuunneltiin.  Saimme myös ehdotuksen koulutusyhteistyöstä. Olemme toiveikkaita, että saisimme nyt konkreettisia toimenpiteitä aikaiseksi ja yhteistyön käyntiin. Tämä vaatii myös meiltä proaktiivisuutta.

Omassa toiminnassamme on tarpeen  pohtia, miten saisimme lajia tunnetuksi ja lisää kuntoilijoita toimintaan mukaan. Onko meillä mahdollisuus muokata lajia houkuttelevammaksi liikuntamuodoksi. Kilpailutoiminnassa meillä on kovia nostajia seurassa ja tottakai haluamme tukea kilpailevia nostajia kaikin mahdollisin tavoin.

Mari Murto

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close